Deze foto is auteursrechtelijk beschermd © Natuurlijk Nederland

De Achterhoek door de ogen van een Zutphense fotograaf met passie voor landschap en macro fotografie

 

De Achterhoek heeft van alles te bieden. Mooie steden en dorpjes liggen in het fraaie coulisselandschap. Ook liggen er veel kastelen, landhuizen en oude boerderijen.  De verscheidenheid aan landschapstypen biedt veel mogelijkheden voor landschapsfotografie. Persoonlijke favorieten zijn kasteel Hackfort, landgoed Velhorst en de Oude IJssel.

De oude IJssel

De oude IJssel

Op een prachtige ochtend in tegenlicht gefotografeerd. ik heb hier bewust de rietpluimen op de voorgrond geplaatst. Door het gebruik van de palen krijg je veel diepte in de foto.

 

Bosanemonen in tegenlicht

Bosanemonen in tegenlicht

In het voorjaar bloeien er op landgoed Hackfort veel voorjaarsbloeiers. Door van onder af te fotograferen krijg je mooie lichtcirkels op de achtergrond die ontstaan door het licht wat door bomen heen schijnt.

Watermolen Hackfort

Watermolen Hackfort

De watermolen in herfstsetting. Door onder de bomen door te fotograferen creëer je een doorkijkje en blijft de saaie lucht buiten beeld.

De Berkel

De Berkel

Tijdens een mistige ochtend langs de Berkel gefotografeerd. Door de paaltjes mee te nemen in het beeld creëer je diepte.

Brug over de Berkel

Brug over de Berkel

Voordat de zon opkwam waren er mooie kleuren in de lucht te zien, door een lange sluitertijd toe te passen zie je de beweging van de wolken en de spiegeling hiervan in het water.

Ree

Ree

Een nieuwsgierige ree bleef staan kijken wat ik aan het doen was.

Koeien bij Hackfort

Koeien bij Hackfort

Door de plaatsing van de koeien en de bomen in het beeld is er veel dieptewerking.

De oude IJssel

De oude IJssel

Bij deze foto bewust gewacht tot de eenden rechts in beeld verschenen om het beeld compleet te maken.

Watermolen bij Hackfort

Watermolen bij Hackfort

Toen ik hier langs liep zag ik allerlei schuim in het water voorbijkomen. Door middel van een grijsfilter een lange sluitertijd toe te passen is de beweging van het schuim vastgelegd. Deze foto staat ook op een informatiepaneel bij kasteel Hackfort.