Deze foto is auteursrechtelijk beschermd © Natuurlijk Nederland

De Veluwe door de ogen van een Zutphense fotograaf met passie voor landschap en macro fotografie

 

De Veluwe is een groot en veelzijdig gebied. De bossen, zandverstuivingen en stuwwallen in combinatie met het wild zorgen voor veel variatie waar je als landschapsfotograaf nooit uitgekeken raakt. Toch beperk ik mijzelf tot enkele gebieden die ik goed heb leren kennen waardoor ik weet waar ik moet zijn onder fotografisch ideale omstandigheden.

Herten in het Deelerwoud

Herten in het Deelerwoud

In het Deelerwoud zijn er veel edelherten, damherten en reeën. Ik heb er voor gekozen om s morgens in tegenlicht twee herten te fotograferen als silhouet met de fraaie lucht op de achtergrond.

Het Deelerwoud

Het Deelerwoud

Tijdens een koude winterochtend gefotografeerd.

Het Kootwijkerzand

Het Kootwijkerzand

Een landschapsfoto bestaat grofweg uit drie elementen voorgrond, midden en achtergrond. Als in deze foto de graspol niet aanwezig was geweest, was de foto een stuk saaier geworden.

Het Deelerwoud

Het Deelerwoud

Tijdens een mistige ochtend wandel ik over een smal paadje. Het groene mos en de bocht in het paadje trekken mijn aandacht en ik vind het een mooi onderwerp voor een foto.

Pony op de Posbank

Pony op de Posbank

Het glooiende landschap op de Posbank is al vele malen gefotografeerd. Tijdens een van de struintochten zie ik pony’s lopen en die zijn natuurlijk een dankbaar onderwerp.

Landschap op de Hoge Veluwe

Landschap op de Hoge Veluwe

Park de Hoge Veluwe heeft verschillende landschappen. Hier heb ik er voor gekozen de bloeiende heide als voorgrond te fotograferen en de lucht niet al te prominent aanwezig te laten zijn.

Eenzame boom op de Posbank

Eenzame boom op de Posbank

Op de Posbank gebruik ik regelmatig een telelens om delen van het landschap te isoleren en te proberen niet te veel op de foto te krijgen.

Het Deelerwoud

Het Deelerwoud

Door de graspollen op de voorgrond prominent in beeld te zetten krijg je diepte in de foto.

Het Hessengat

Het Hessengat

Na een lange wandeling in het donker mooi op tijd voor een prachtige zonsopkomst bij dit ven.

De Posbank

De Posbank

Op een gegeven moment was de lucht net zo paars als de bloeiende heide op de voorgrond.

Een rups in de heide

Een rups in de heide

Vlakbij het punt van de vorige foto kwam ik deze rups tegen in de bloeiende heide. Ik heb er bewust voor gekozen om met de groothoeklens de rups in zijn leefomgeving te laten zien.

De Motketel

De Motketel

De Motketel is een sprengengebied waar diverse sprengen ontstaan. In het voor en najaar is het prachtig om hier te fotograferen.