Deze foto is auteursrechtelijk beschermd © Natuurlijk Nederland
Wie, wat, waar, wanneer en waarom

Over Bert Faber

Wie:

Een van de 400.000 natuurfotografen die Nederland rijk is.

De fotograaf

 

Wat:

Het fotograferen van landschappen en macro zijn mijn favoriete onderwerpen. Bij beide heb ik het gevoel dat je daar er veel van jezelf ik kwijt kan. Met name het zoeken van een eigen compositie, waar ga je staan, hoe zet je het onderwerp in beeld dat  kun je helemaal zelf bepalen. En hopelijk  daarmee ook een eigen stijl, herkenbaarheid creëren.

Waar:

Rondom mijn woonplaats! De tijd die ik in fotografie kan steken is zeer beperkt. Af en toe een zaterdag of zondagochtend lukt het om op pad te gaan. Dan moeten de omstandigheden nog goed zijn en wil ik geen tijd verliezen met het zoeken naar een mooie locatie. Voor mij werkt het heel goed dat ik de plekken goed ken. Maak je dan niet altijd dezelfde foto? Nee! Door de seizoenswisselingen en het verdiepen in de locatie is het mogelijk om in een klein gebiedje toch steeds net weer andere onderwerpen te fotograferen.

Wanneer:

Al heel lang. Begonnen in het analoge tijdperk op dia. Diverse cursussen en workshops gevolgd, diverse prijzen gewonnen maar nog steeds niet uitgekeken, uitgeëxperimenteerd  en uitgeleerd.

Waarom:

Ja waarom? Eigenlijk is fotografie voor mij een reden om in alle vroegte de natuur in te gaan, te genieten van de stilte, het wild wat je tegenkomt, de soms prachtige luchten en al het andere fraais wat je meestal overdag niet ziet. Het liefst ga ik dan ook alleen om optimaal  te genieten en mijn eigen weg te kiezen. Soms kan ik een uur met het fotograferen van een libel bezig zijn of heel lang op een plekje staan te wachten op de optimale lichtomstandigheden.

De Gorrselse Heide

Resumé:

Hopelijk ben je wat wijzer geworden over wie, wat en waarom, mocht je vragen of informatie nodig hebben, een keer mee willen omdat je een stapje verder wilt in macro of landschapsfotografie, schroom niet en neem contact op via het contactformulier.