Deze foto is auteursrechtelijk beschermd © Natuurlijk Nederland

Recensie fotoboek Saal digital

21 januari 2017 , NatuurlijkNederland
Bandheidelibel
Empese en Tondense Heide
Fotoboek 2016

Een tijdje geleden bestond de mogelijkheid om een zelf te maken fotoboek bij Saal Digital te bestellen, met een fikse korting in ruil voor een recensie van het fotoboek. Door andere prioriteiten was het er nog niet van gekomen, maar in de kerstvakantie eindelijk tijd gehad om een fotoboek te maken.  De te downloaden software werkt prima, ik heb voor een zeer sobere uitvoering van het fotoboek gekozen. Er lijken een hoop mogelijkheden in de software te zitten om het boek naar eigen smaak aan te passen, maar die heb ik niet gebruikt.

Na enkele dagen ploft het fotoboek in een stevige verpakking op de deurmat, dus benieuwd naar het resultaat.

Fotoboek 2016

Fotoboek 2016

Ik heb voor het langwerpige model gekozen, er zijn diverse formaten beschikbaar. Wat als eerste opvalt is de kwaliteit van de materialen, het boek zit stevig in elkaar en er is vrij dik fotopapier toegepast. Verder zijn de kleuren van de afdruk gelijk aan de kleuren van de foto’s op mijn beeldscherm, dat vind ik ook positief.

Vuurlibel

Vuurlibel

Ik heb de foto’s mat laten afdrukken en niet glanzend. Daar lijkt toch een probleem te zitten bij het afdrukken.

Heide

Heide

Zoals (hopelijk) op bovenstaande foto is te zien worden de zachte kleurnuances in de lucht, streperig afgedrukt. Ik weet niet of dit bij glanzend fotopapier ook het geval is, maar bij deze matte versie geeft dit geen fraai resultaat.

Conclusie:

De gebruikte materialen, kleuren en afdrukkwaliteit is zeer goed. Dit geldt niet voor foto’s met hele zachte kleurnuances, ik heb diverse in mijn boek die streperig zijn afgedrukt. Ik weet niet of dit alleen met mat papier optreedt.

 

 

 

Leave a comment